Krisol creix, creix com a escola, però sobretot com a organisme i, amb ell, els seus tres àmbits: físic, anímic i espiritual; i, segons la biografia de Krisol, cadascun tindrà el seu protagonisme durant el pas dels anys. D’aquesta manera, cada vegada ens anem fent més conscients de la tasca que un dia es va emprendre. Es va manifestant el seu propòsit i va atraient diferents circumstàncies per al seu desenvolupament. En aquesta edició del Krisol nos cuenta volem acostar-nos i acostar-vos una de les festivitats més rellevants i menys celebrades en general, ja que fa referència a alguna cosa que encara tenim per descobrir, per treballar, potser per comprendre…

La paraula PENTECOSTA prové del llatí Pentecoste i aquesta ve del grec πεντηκοστή (pentecosté) que significa cinquantè, fent al·lusió precisament, als cinquanta dies que transcorren des de la Pasqua fins a la Pentecosta.

Aquesta festa té relació amb l’arquetip present de vida social i ideal i d’una futura vida en societat, basada en el reconeixement i l’acceptació de cadascun dels seus membres com a portadors de genuïnes capacitats i talents, que lliurement es posen al servei de la comunitat per al bé comú sense perdre la pròpia individualitat. La socialització de l’ésser humà és una qüestió totalment personal que ens convida a treballar sobre nosaltres mateixos a través de l’autoeducació, superant d’aquesta manera la distància que ens separa dels altres. És a través del reconeixement i desenvolupament del nostre ser individual; elevant la nostra activitat pensant (espiritual), els nostres sentiments i les nostres accions per sobre de simpaties i antipaties, superant els alts i baixos anímics, com podem construir una vida social que de debò aculli i sigui expressió del ser genuí de cadascun dels seus membres. Aquesta és, per tant, una festa que apel·la al desenvolupament de la dignitat humana; a reconèixer-nos i a reconèixer als nostres semblants com a autèntics creadors i responsables de la vida social en les seves múltiples manifestacions, en comptes de simples afectats o membres passius d’aquesta.

La celebració d’aquesta festivitat en moltes escoles Waldorf, a la qual Krisol vol acollir-se d’una manera més visible i festiva utilitza el colom blanc com a símbol d’aquest ser individual capaç de crear comunitat; amb el seu vol pròxim a la terra és capaç d’elevar-se per sobre del quotidià i obtenir una visió àmplia de la realitat per a després aterrar a terra, també és missatgera i símbol ancestral de la pau. D’altra banda, el color blanc pot acollir qualsevol altre color respectant la qualitat del mateix i sense anul·lar-lo. Per això se celebra demanant que els nens i nenes vagin a l’escola vestits de blanc o amb roba molt clareta. Igual que els i les mestres. Es denomina la festa del colom. A Krisol fins avui només feien l’aparició a l’aula colometes blanques gairebé imperceptibles; però, a partir d’ara, podran tenir més protagonisme, per exemple, a l’hora del conte, reemplaçant o naixent dels ous de pasqua. I a cada etapa, sigui a infantil o a primària, farà la seva aparició en proporció i adequació de les imatges brindades als nens i nenes. És una festa de comprensió on els nens/es senten el nostre esforç interior, la nostra força individual que es posa al servei de la comunitat, tret que sempre ha estat implícit i vivenciat pels infants de Krisol.

En resum, a partir d’ara posarem consciència a celebrar visiblement l’estar tots units, més que mai, quan hem estat allunyats del vital.

Des del claustre i amb aquesta imatge, rebeu una fraternal abraçada, com un buf que inspiri cada any la construcció del món que volem.

CLAUSTRE

Maig 2020

error: Contenido protegido !!